Saakašvili ja Ivanišvili leer korraldas rahvamiitinguid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänane rahvakogunemine Thbilisis, kus lehvisid opositsiooniühenduse Gruusia Unistus lipud.
Tänane rahvakogunemine Thbilisis, kus lehvisid opositsiooniühenduse Gruusia Unistus lipud. Foto: SCANPIX

Gruusia president Mihheil Saakašvili ja tema peakonkurent Bidzina Ivanišvili korraldasid kaks päeva enne parlamendivalimisi rahvamiitingud.

Musta mere äärses Bathumis kogunesid täna valitsuspartei meeleavaldusele tuhanded inimesed, kellest paljud kandsid riigilippe ja hõikusid Saakašvili hüüdnime «Miša! Miša!».

«Sõbrad, meil on teie abi vaja, et keegi ei saaks peatada seda imet, mida me koos Gruusias loome,» ütles Saakašviili hõiskavale rahvamassile.

Samal ajal hakkasid Ivanišvili poolehoidjad marssima läbi pealinna Thbilisi, et koguneda keskväljakul. Protestijad kandsid opositsiooniühenduse Gruusia Unistus lippe ja hõikusid «Gruusia! Gruusia!».

Esmaspäeval toimuvate valimiste eel üritasid mõlemad pooled toetajaid koondada.

Kibe poliitiline rivaliteet on tekitanud hirmu, et riigis võivad puhkeda valimistejärgsed rahutused.

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE), Euroopa Nõukogu, NATO ja Euroopa Parlamendi esindus Thbilisis tegid avalduse, milles kutsusid kõiki osapooli «vaoshoitusele, lahti ütlema vägivallast ja mitte reageerima provokatsioonidele».

«Poliitilised liidrid tuleks valida valimiskastide juures, mitte tänavail,» öeldi avalduses.

Miljardärist Ivanišvili kuueparteiline koalitsioon on esitanud Saakašvilile tõsiseima väljakutse alates tema võimuletulekust 2003. aasta roosirevolutsiooni järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles