ÜRO: pühapäevases laevahukus jättis elu 800 migranti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval laevaõnnetusest eluga pääsenud migrant.
Pühapäeval laevaõnnetusest eluga pääsenud migrant. Foto: SCANPIX

ÜRO põgenikeagentuur teatas täna, et ööl vastu pühapäeva Vahemerel aset leidnud laevaõnnetuses sai surma vähemalt 800 migranti.

«Me saame kinnitada vähemalt 800 hukkumist,» ütles ÜRO põgenikevoliniku pressiesindaja Carlotta Sami Itaalias.

Vahemerel Liibüa rannikust 27 kilomeetri kaugusel läks ööl vastu pühapäeva põhja kalalaev sadade migrantidega pardal. Vaid 28 pardalviibinul õnnestus tänu Portugali kaubalaevale eluga pääseda.

«Pardal viibis pisut üle 800 inimese, nende seas lapsi vanuses 10-12. Pardal oli süürlasi, ligi 150 eritrealast, somaallasi. Laev lahkus Tripolist laupäeval kella kaheksa paiku hommikul,» lausus Sami.

Ellujäänud on pärit Malist, Gambiast, Senegalist, Somaaliast, Eritreast ja Bangladeshist ning on viidud Sitsiilia immigratsioonikeskustesse, lisas ta.

Esimestel õnnetusejärgsetel päevadel hinnati hukkunute arvu 700-le.

Itaalia võimud teatasid täna laeva kapteni ja meeskonnaliikme vahistamisest süüdistatuna ebaseadusliku immigratsiooni soodustamises. Lisaks esitati kaptenile süüdistus hoolimatusest põhjustatud mitmekordses tapmises.

EL avalikustas eile kümnepunktilise tegevuskava Vahemerd ületavate migrantide voolu ohjeldamiseks.

Itaalia peaminister Matteo Renzi ütles eile, et Rooma kaalub võimalust korraldada suunatud sekkumisi Liibüa inimsmugeldajate vastu, kelle süül on Vahemerd ületavate migrantide arv järsult kasvanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles