Putin: Vene osalusest sõjaoperatsioonides ISi vastu on vara rääkida

BNS
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin.
Vene president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa osalusest sõjaoperatsioonides Süürias ja Iraagi tegutseva äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu on veel liiga vara rääkida, ütles Vene president Vladimir Putin ajal, mil meedias levivad väited Venemaa osalusest sõjalistes operatsioonides Süürias.

Vastuseks küsimusele, kas Venemaa osaleks IS-i vastastes operatsioonides, ütles Putin: «Uurime erinevaid võimalusi, kuid siiani pole päevakorras see, millest räägite.»

«Öelda, et oleme täna selleks valmis - siiani on sellest ennatlik rääkida. Samas anname juba praegu Süüriale üsnagi tõsist abi varustuse tarnimise ja sõdurite väljaõpetamise kaudu,» lausus Putin. Tema sõnul täidetakse lepinguid, mis sõlmiti viis kuni seitse aastat tagasi.

Valge Maja teatas eile, et uurib tähelepanelikult väiteid, et Venemaa sooritab Süürias sõjalisi operatsioone, hoiatades, et kui sellised tegevused leiavad kinnitust, siis oleksid need destabiliseerivad ja edasiliikumist segavad.

Washingtoni avalduse tingisid Süüria võitlejatega seotud sotsiaalmeediakontol levinud pildid, milles väidetavalt näidatakse Idlibi provintsis Vene lennukeid ja droone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles