Lukašenka põhjendas KGB juhi vallandamist sobimatu õhkkonnaga

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka. Foto: SCANPIX

Valgevene president Aleksandr Lukašenka sõnul vallandas ta riikliku julgeolekukomitee (KGB) juhi Vadim Zaitsevi ebaterve moraali ja psühholoogilise atmosfääri pärast.

Lukašenka ütles täna avalikkusele KGB uut juhti, seni riigi juurdluskomitee juhina töötanud Valeri Vakulšikit tutvustades, et ta tagandas Zaitsevi tema juhitud ametis ilmnenud organisatsiooniliste ja ideoloogiliste vajakajäämiste tõttu, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

Lukašenka märkis, et KGB töötajad andsid talle märku halvast sisekliimast. «Ma võtsin neid kuulda,» lisas Lukašenka.

Zaitsevi vallandamisest teatati möödunud nädalal pärast KGB alampolkovniku Aleksandr Kazaki enesetappu. KGB Minski allüksust juhtinud 47-aastane Kazak leiti mahalastuna tema kodu lähistelt metsast.

KGBd peetakse Valgevene üheks kõige mõjuvõimsamatest institutsioonidest, mida Lukašenka kasutab kriitikute sõnul opositsiooni vaigistamiseks.

«Jätke meelde, et meil on palju vaenlasi. Me peame nendega halastamatult võitlema,» ütles Lukašenka süüdistusi tagasi lükates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles