Lumi võis tekitada viivitusi Põhja-Korea raketistardi ettevalmistustes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tihe lumesadu võis tekitada viivitusi Põhja-Korea ettevalmistustes kavandatud raketistardiks, teatas USA mõttekoda täna.


Satelliidifotode analüüs näitas, et ettevalmistused Sohae kosmodroomil kulgevad aeglasemalt kui varem teatati, ütles John Hopkinsi Ülikooli USA-Korea instituut.

Pyongyang teatas eelmisel nädalal, et korraldab ajavahemikul 10.-22. detsembrini kaugmaaraketi stardi, et saata orbiidile ühe satelliidi.

«Et see on Pyongyangi esimene katse korraldada kaugmaaraketi start talvel, võib ilm olla uus tegur,» kirjutas satelliidifotosid analüüsinud Nick Hansen instituudi veebiküljel 38 North.

4. detsembril tehtud fotodel ei ole näha päev varem sadanud lumel mingeid jälgi. Sellest võib järeldada, et ettevalmistustööd võidi vähemalt ajutiseks peatada, seletas Hansen.

Fotod seavad kahtluse alla Lõuna-Korea meedia kolmapäevased teated, et Põhja-Korea on lõpule viinud Unha-3 raketi kõigi kolme astme paigaldamise stardiseadeldisele.

Hansen märkis, et 12-päevane stardiaken, millest Pyongyang teada andis, on rohkem kui kaks korda pikem viiepäevasest aknast, millest Põhja-Korea teatas eelmise, ebaõnnestunud raketistardi eel tänavu aprillis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles