Kurjategija varastas Londoni lastehaiglast laste jõulukingid

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti politsei palus täna võimalike tunnistajate abi, et üles leida lastehaiglas jõulukingid varastanud kurjategija. Intsident juhtus Londoni maailmakuulsas Great Ormond Streeti haiglas.

Juba pakitud kingituste hulgas olid kaasaskantavad DVD-mängijaid, DVDsid, Nintento mängukonsoole, mänge ja mänguasju ning need olid muretsenud haigla heategevusfond. Mõeldud olid kingid lastehaigla intensiivhooldusosakonna väikestele patsientidele.

Scotland Yardi inspektori Neal Anderson nimetas vargust uskumatuks.

«Uskumatu on selliste laste kinke varastada, kes on liiga haiged, et jõulud koos oma perekonnaga veeta,» sõnas ta.

Politsei sõnul varastas tundmatu kurjategija kingid reede ja eilse vahelisel ajaperioodil. Kinke hoiti kohas, kus kõrvalistele isikutele ligipääsu polnud.

Siiski teatas haigla mõned tunnid pärast varguse avalikustamist, et üks selle pikaaegseid toetajaid on lubanud lastele uued kingid osta.

«Meid on liigutanud inimeste ja firmade suuremeelsed pakkumised kadunud kinkide asendamiseks,» sõnas üks haigla pressiesindajaid. «Praeguseks on esemed aga uuesti muretsenud üks meie pikaajaline toetaja. Täname kõiki lahkeid inimesi, kes meiega ühendust võtsid»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles