Putin: Venemaa ei loobu Gruusia separatistide tunnustamisest

BNS
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud Vladimir Putini pressikonverentsil
Ajakirjanikud Vladimir Putini pressikonverentsil Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin ütles täna, et Moskva ei tagane oma otsusest tunnustada Gruusia separatistlikke piirkondi Abhaasiat ja Lõuna-Osseetiat sellest hoolimata, et Gruusias tuli hiljutiste üldvalimiste tulemusel võimule uus koalitsioon.

«Venemaa ei saa muuta oma otsust, mis on seotud Lõuna-Osseetia ja Abhaasia iseseisvuse tunnustamisega. Me ei saa põhimõtte pärast seda teha,» ütles Putin pressikonverentsil, vastates küsimusele suhetest uue Gruusia valitsusega, mida juhib Venemaal äri ajades rikastunud Bidzina Ivanišvili.

«Me näeme Gruusia uutelt võimudelt positiivseid signaale, esialgu väga vaoshoitud, ent ikkagi positiivseid signaale. Ning seda, et Gruusia valitsuses on ametisse määratud eriesindaja suhete silumiseks Venemaaga, me mitte üksnes ei näe, vaid loomulikult ka tervitame,» kinnitas Putin.

«Ent ma tahan pöörata teie tähelepanu hästi teadaolevale probleemile. See seisneb selles, et võimulolev president, härra (Mihheil) Saakašvili ajas olukorra ummikusse. Ning ausalt öeldes ei tea ma, kuidas siit välja pääseda,» ütles ta.

«Ent me tahame reaalselt suhete normaliseerimist Gruusiaga,» lisas Putin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles