India tudengi vägistajatele esitati ametlikud süüdistused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
23-aastase tudengineiu vägistamine ja mõrv on šokeerinud paljusid. Pildil ostab üks vanem mees tänavamüüjalt küünalt, et see julma rünnaku ohvri mälestuseks süüdata.
23-aastase tudengineiu vägistamine ja mõrv on šokeerinud paljusid. Pildil ostab üks vanem mees tänavamüüjalt küünalt, et see julma rünnaku ohvri mälestuseks süüdata. Foto: SCANPIX

India politsei esitas täna ametlikult 23-aastase tudengi röövimise, vägistamise ja mõrvamise süüdistused viiele mehele, kelle New Delhis toime pandud kuritöö on šokeerinud miljoneid.


Ajal, kui ajakirjanikud kohtusaali lasti, polnud seal ühtki viiest süüalusest, keda võib oodata ka surmanuhtlus, kirjutab AFP. Kuues jõudu liige pääseb ilmselt süüdistustest, sest on alaealine. Samas ootab politsei praegu luutestide tulemusi, mis peaksid kinnitama, kas ta ikka on 17 aastat vana, nagu väidab.

Järgmine istung peaks toimuma 5. jaanuaril. Kohtuprotsessi jaoks on kogutud asitõendeid juba tuhande lehekülje jagu, neist tõsiseim on ohvri ütluste üleskirjutus.

Vägistamise ohvriks langenud 23-aastane naine andis politseile tunnistusi vahetult pärast rünnakut. Rohkem temalt aga midagi ei kuule, sest ta suri möödunud nädala lõpus Singapuri haiglas. Ka temaga rünnakuhetkel koos olnud poiss-sõber, kes sai kallaletungijailt peksa, kui üritas pruuti päästa, on politseile tunnistusi andnud.

New Delhi piirkonna advokaadid on teatanud, et ei kavatse süüaluseid kaitsta. See tähendab, et kaitsja peab määrama valitsus.

India kriminaalstatistika kohaselt lõppes süüdimõistva otsusega vaid 26 protsenti nende riigis 2011. aastal kohtuni jõudnud 24 206 vägistamisjuhtumist. Juba alates rünnaku toimumispäevast 16. detsembrist on meeleavaldajad üle India nõudnud, et valitsus ja politsei võtaksid seksuaalkuritegevust tõsisemalt, nõudes karmimaid karistusi, nende seas keemilist kastreerimist.

28. detsembril tuli avalikkuse ette, et enesetapu sooritas üks 17-aastane vägistamisohver. Tüdruk otsustas endalt elu võtta pärast seda, kui politsei üritas teda veenda süüdistustest loobuma ning selle asemel võtta vastu valuraha või isegi abielluda ühega oma ründajaist.

Kirde-Indias Assami osariigis aga peeti kinni valitseva Kongressi partei liige, keda süüdistatakse ühe külatüdruku vägistamises.

New Delhi grupivägistamise uurimiseks on India valitsus asutanud kolm eraldiseisvat komisjoni. Samuti on välja pakutud seadusemuutusi, ühe ministri ettepanekul võiks need nimetada New Delhi rünnaku ohvri järgi.

Siiani anonüümse ohvri vend ütles ajalehele Indian Express, et perekonnal poleks vägistamisvastase seaduse tema järgi nimetamise vastu midagi. «See oleks nagu austusavaldus tema mälestusele,» lausus ta.

Hiljutise küsitluse järgi on G20 riikide seast just Indias kõige hullem naiste olukord, seda ennekõike tänu laste abieludele, kuritarvitamisele ja naissoost loodete tapmisele, mis on paigast löönud sugude tasakaalu selle 1,2 miljardi elanikuga riigis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles