India grupivägistamise juhtumit arutavas kohtus puhkes kaos

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvatavasti kahtlusaluseid vedav buss täna hommikul New Delhis Saketi ringkonnakohtu aladele sisse sõitmas.
Arvatavasti kahtlusaluseid vedav buss täna hommikul New Delhis Saketi ringkonnakohtu aladele sisse sõitmas. Foto: SCANPIX

23-aastase naise grupivägistamises ja mõrvas süüdistatava viie mehe kohtuistung toimub saalis puhkenud kaose tõttu suletud uste taga, teatas täna asja arutav kohtunik.

«Inimesed ummistasid kohtusaali täiesti,» sõnas Saketi ringkonnakohtu kohtunik Namrita Aggarwal uudisteagentuuri AFP teatel suletud istungi põhjenduseks. «Kohtul on sellistel tingimustel võimatu tööd teha,» lisas ta.

Nimelt olid seal eelnevalt aset leidnud kaootilised stseenid, kus valjuhäälselt protestisid advokaadid ja rüselesid meediaesindajad. Osa Saketi linna juristidest mõistis valjult hukka teisi advokaate, kes on lubanud kohtualuseid kaitsma asuda, see lükkas pilgeni täis kohtusaalis algava istungi aga edasi pärastlõunani. 

Maksimaalselt 30 istekohaga umbsesse ruumi olid pärastlõunaks üritanud end sisse suruda ligi 150 inimest, kelle hulgas oli juhtumiga mitte mingit sidet omavaid advokaate ja kohalikke ning rahvusvahelisi ajakirjanikke.

Viit kahtlusalust, kelle vanused jäävad vahemikku 19-35 eluaastat, oodatakse aga täna lõpuks koos esimest korda kohtu ette ilmuvat. Kohtusse transporditi nad politseibussiga, seejärel eskorditi aga kaamerate eest kõrvale hoides hoonesse. Kuues alaealine kahtlusalune astub kohtu ette eraldi noortekohtus.

Süüdimõistmise korral võib kahtlusaluseid oodata surmanuhtlus, prokuröride sõnul on nende valduses ulatuslikult tõendusmaterjale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles