Gruusia opositsioon piirab taas parlamenti

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia opositsioon tassis kesklinna improviseeritud vangikongid, et jätkata protestimist võimude vastu.
Gruusia opositsioon tassis kesklinna improviseeritud vangikongid, et jätkata protestimist võimude vastu. Foto: Reuters / Scanpix

Thbilisi kesklinna täna pärast lihavõttepühi uuesti kogunenud meeleavaldajatele lubati jälle seda, et opositsioon ei taandu enne, kui president Mihheil Saakašvili on tagasi astuma sunnitud.


Gruusia opositsiooni üks juhtfiguure Levan Gatšetšiladze teatas, et uue kampaaniana hakatakse parlamendi ja teiste tähtsate riigihoonete juurde üles seadma improviseeritud vangikongide linnakuid, vahendas civil.ge.

«Täna piketeerime me parlamendihoonet ja homme ümbritsetakse nende kongidega riigikantselei... ülehomsest paneme me kongid püsti teiste valitsushoonete ees,» kuulutas opositsionäär

Gatšetšiladze lubas televisiooni otse-eetris üle kantud sõnavõtus, et puurid jäävad sinna kuni Saakašvili lahkumiseni võimult.

Idee vangikongidest pärineb aga tuntud laulja ja aktivisti Giorgi Gatšetšiladze peast. Tema asus juba jaanuaris «vangistusse» ühte telestuudiosse loodud «kongis» ja teeb sealt juba mitmendat kuud vaatajatele tõsielusarja.

Gruusia opositsiooni teine liider, endine parlamendispiiker Nino Burdžanadze ütles täna protestijatele, et opositsioon alustab «konstitutsiooni raames aktsioone» võimudele surve avaldamiseks ning Rustaveli avenüült minnakse ka mujale pealinna.

Kolmas valitsusvastaste juht Irakli Alasania ütles, et opositsioonil on oma eesmärkidest võimatu taanduda. «Paljud inimesed mõtlesid, et meie ühtsus ei pidanud isegi nädalat vastu,» märkis ta. «Kuid me kõik uskusime, et meie ühtsus ühe eesmärgi ümber on edu eeldus.»

«Me kavatsema teha muutusi rahumeelselt ja põhiseaduslikult ning see impulss Gruusias ei kahane - see levib üle regioonide ja varsti me kõik tähistame võitu,» lisas ta. Ka teised opositsioonijuhid teatasid, et aktivistid on juba tegemas kampaaniat ka provintsides, mobiliseerimaks sealseid toetajaid ja toomaks neid lähipäevil pealinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles