Leedu korterihinnad jätkasid allakäigukursil

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu pere oma korteris.
Leedu pere oma korteris. Foto: Reuters / Scanpix

Korterihinnad jätkasid tänavu esimeses kvartalis kukkumist kõigis suuremates Leedu linnades, vahendab uudisteagentuur ELTA kinnisvarafirma InReal ülevaadet.

Võrreldes möödunud aasta viimase kvartaliga kukkusid uute korterite hinnad tänavu esimese kolme kuuga Vilniuses keskmiselt kaheksa, Kaunases kümme, Klaipedas viis ning Šiauliais viis kuni seitse protsenti.

«Riigi halvenev majandusolukord, kasvav töötus, inimeste negatiivsed ootused, eeldatav edasine korterihindade langus ning pankade laenutingimuste karmistumine määravad ära selle, et müük kinnisvarasektoris väheneb,» nentis Benediktas Laurusonis, InReali konsultatsioonide ja analüüside osakonna juht.

Laurusonise sõnul näitavad kinnisvararegistrisse jaanuarist märtsini kogunenud andmed, et tänavu tehtud 2,5 korda vähem ostu- ja müügitehinguid kui mullu samal ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles