Gruusia opositsioon lubas Saakašvilit kuulata

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia opsitsiooni eilne meeleavaldus parlamendi ees.
Gruusia opsitsiooni eilne meeleavaldus parlamendi ees. Foto: AP / Scanpix

Thbilisis eile politseiga puhkenud kokkupõrgete järel pakkus Gruusia opositsioon täna president Mihheil Saakašvilile läbirääkimisi.



Eelmiste nädalate jäigast seisukohast, et kõnelusi peetakse vaid siis, kui president tagasi astub, näiliselt taganedes ütlesid opositsioonijuhid nüüd, et nad kuulavad, kui riigipeal on teisi ideid riigi kriisist väljatoomiseks, vahendas AFP.

«Me oleme valmis maha istuma, kuid vaid ühe isiku, Mihheil Saakašviliga,» ütles üks vastasrinna liidritest Salome Zurabišvili pressikonverentsil teiste protestikorraldajatega.

«Me arvame, et on ainult üks tee - see on selle isiku lahkumine ning presidendi- ja parlamendivalimiste läbiviimine. Kui ta teab teisi teid poliitilisest kriisist väljumiseks, siis peaks ta meile neist teada andma,» lisas naine.

Gruusia opositsioon tegi sellise avalduse pärast kohtumist välisriikide suursaadikutega, kelle seast mõned süüdistasid protestijaid eilsete kokkupõrgete vallandamises, kui nad ründasid politseijaoskonda.

ELi eesistuja Tšehhi suursaadik näiteks ütles ajakirjanikele, et politsei ründamine oli kriminaalne tegu ning täiesti talumatu demokraatlikus ühiskonnas, mis tuleb hukka mõista.

Thbilisis eile õhtul puhkenud märulis sai politsei teatel viga mõnikümmend inimest, nende seas kuus korravalvurit, ent mitte keegi tõsiselt. Hiljem süüdistasid ametnikud selles opositsioonitoetajaid, kelle politseijaoskonnast eemalhoidmiseks tuli kasutada kumminuiasid.

Gruusias jätkuvad samal ajal NATO ja partnerriikide õppused, mis on teravalt ärritanud Moskvat ning kahe päeva eest tõkestati võimude teatel pealinna lähedal asuvas Muhrovani tankibaasis ka väidetavalt Venemaalt mahitatud mässukatse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles