Obama esitas ülemkohtunikuks Sonia Sotomayori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sonia Sotomayor 2003. aastal
Sonia Sotomayor 2003. aastal Foto: AFP / Scanpix

Ühendriikide president Barack Obama valis Manhattani föderaalkohtuniku Sonia Sotomayori oma kandidaadiks vabanevale USA ülemkohtu liikme kohale, teatasid täna uudisteagentuurid.


Kui senati justiitskomisjon ja senati täiskogu 54-aastase Sotomayori kandidatuuriga nõus on, saab New Yorgis Puerto Ricost pärit vanemate perre sündinud naisest esimene ladina-ameerika päritolu ülemkohtunik Ühendriikide ajaloos. Enne teda on ülemkohtuniku ametit pidanud veel kals naist, teatas CNN News.

«Ma olen tavaline inimene, keda on õnnistatud erakorralise võimaluste ja kogemustega,» ütles Sotomayor pärast seda, kui Obama Valges Majas peetud sõnavõtus just tema ülemkohtuniku vääriliseks oli nimetanud.

Obama kandidaat asendab David Souterit, kes teatas 1. mail oma tagasiastumisest.

Praegu on üheksaliikmelises ülemkohtus lisaks kaheksale mehele vaid üks naine - Ruth Bader Ginsburg.

Obama on avaldanud lootust, et senat kinnitab tema kandidaadi ametisse hiljemalt juulis ehk enne seda, kui parlamendiliikmed suvepuhkusele lähevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles