Iraani politsei peksis Mousavi poolehoidjad laiali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformimeelse presidendikandidaadi Mir Hossein Mousavi kaotuses pettunud iraani noormees täna Teheranis.
Reformimeelse presidendikandidaadi Mir Hossein Mousavi kaotuses pettunud iraani noormees täna Teheranis. Foto: AP / Scanpix

Iraani politsei peksis täna laiali presidendivalimistel praegusele riigipeale Mahmoud Ahmadinejadile alla jäänud mõõduka ekspeaministri Mir Hossein Mousavi poolehoidjad, teatas AFP korrespondent Teheranist.


«Nad on riigi laostanud ja tahavad seda järgmise nelja aasta jooksul veelgi enam laostada,» karjusid protestijad Mousavi kampaaniabüroo eest, kui politseinikud neid nuiadega minema kihutada üritasid.

Märulipolitsei saabus sündmuskohale mootorratastel, et sõjaaegse peaministri poolehoidjad laiali ajada, lisas korrespondent. Meeleavaldajaid, sealhulgas naisi, peksti keppidega.

«Me jääme siia. Me sureme siin,» kuulutasid meeleavaldajad.

«Ma kardan, et nad mängisid inimeste häältega,» ütles üks naine pärast seda, kui Mousavi oli süüdistanud võime rikkumistes reedestel valimistel, millega kaasnes enneolematult äge kampaania.

Ahmadinejad sai 63 protsenti häältest

Viimastel andmetel võitis Ahmadinejad 63 protsenti häältest, mõõdukale Mousavile jäi vaid 32 protsenti. Osalusprotsent ulatus ametlikel andmetel 80ni, olles rekordiliselt kõrge.

«Tantsu ja laulu aeg on läbi,» hoiatas üks politseinik meeleavaldajat. «Nad murravad sul jala, kui sa siia jääd.»

Iraani revolutsiooniline kaardivägi, keda arvatakse toetavat Ahmadinejadi, on hoiatanud, et igasugune «sametrevolutsioon» surutakse maha.

AFP teatel viitas sõjaväeüksus sellega Mousavi kampaaniale, mille raames on peetud massilise osavõtuga karnevalilaadseid demonstratsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles