Suessi kanalil hoiti ära terrorirünnak

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suessi kanal.
Suessi kanal. Foto: SCANPIX

Egiptuse võimude kinnitusel hoidsid nad Vahemerd Punase merega ühendaval Suessi kanalil ära terrorirünnaku.

Egiptuse võimude andmetel kavatsesid terroristid rünnata Panama lipu all seilavat konteinerlaeva Cosco Asia, et sellega blokeerida maailma ühel tähtsamal veeteel laevaliiklus, vahendas Al-Jazeera.

Ametivõimud jõudsid plaanitava terrorirünnaku jälile ja hoidsid selle ära.

«Terroristid püüdsid rünnata alust nimega Cosco Asia ning terrorirünnaku abil takistada kanali tööd. See rünnak kukkus täielikult läbi. Olukorra lahendamiseks kasutati armeed. Mitte ükski laev ega last kannatada ei saanud,» lausus Suessi kanalit haldava ametnkonna esindaja Mohab Memhis.

Ei ole täpselt teada, millist rünnakut terroristid plaanisid, kuid kohalike allikate teatel toimus kanalis kaks plahvatust, mis ühelegi laevale ega kanaliehitisele purustusi ei tekitanud.

Juhtunuga seoses vahistati eile kolm inimest, keda Memhis nimetas islamiäärmuslasteks, vahendas uudisteagentuur AFP.

Egiptuses Põhja-Siinais on pärast 3. juulit, kui sõjaväelise riigipöördega kukutati islamistlik president Mohamed Morsi, olnud mitu terroristlikku rünnakut. Ei ole teada, kas nüüd plaanitud rünnakul oli Morsiga seos.

Siinai poolsaarest sai juba 2011. aastal pärast tollase presidendi Hosni Mubaraki võimult kukutamist anarhistlik piirkond.

USAs ja mujal tuntakse muret, kas Egiptus suudab riigi halvanud poliitilise kriisi tõttu nii Euroopa riikide kui ka USA armeeüksuste jaoks elutähtsat 163 kilomeetri pikkust kanalit kontrollida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles