Itaalia politseinikud said USA baasi vastases protestis viga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalias laupäeva hilisõhtul aset leidnud meeleavaldusel USA armeebaasi laienduse vastu, sai kuus politseinikku vigastada, ütlesid korrakaitsjad.


Umbes 3000 meeleavaldajat protestisid poole miljardi dollari suuruse baasi laiendamiskava vastu, vahendas uudisteagentuur BNS AFP teadet. 

Ühendriikide iseseisvuspäeval toimunud väljaastumisel loopis umbes 300 kiivreid ja pleksiklaasist kilpe kandnud noort politseinikke kivide ja pudelitega. Politseinikud vastasid pisargaasi ja kumminuiarünnakutega, ütlesid sündmuskohal olnud AFP fotograafid.

Riigi põhjaosas asuva Vicenza endises lennujaamas paiknev baas tahab laiendada kompleksi, mis praegu suudaks mahutada 2750 sõdurit, ja tuua Saksamaalt kohale seal asuvad 1800 sõjaväelast.

Demonstrandid, kes on varem mitmel korral baasi kaitsva okastraataia läbi lõiganud ja sinna sisenenud, hüüdsid loosungeid: «Siia relvi ei too» ja «Meist ei saa afgaani laste tapmiste tagalat».

Kohalikud võimud on toetanud baasi laiendamist, mis loob juurde umbes 1200 töökohta. Samuti on oma heakskiidu andnud nii vasaktsentristliku Romano Prodi valitsus kui praegune valitsus peaminister Silvio Berlusconi juhtimisel.

Meeleavalduse organiseerijate delegatsioon - kommunistid, rohelised ja vasakäärmuslased - siirdub pühapäeval Kesk-Itaaliasse maavärinast taastuvasse L'Aquila linna, kus järgmisel nädalal peetakse maailma juhtivate tööstusriikide ühenduse G8 tippkohtumine, millest võtab osa ka USA president Barack Obama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles