Berlusconi toetus itaallaste seas langeb

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi toetus langeb.
Silvio Berlusconi toetus langeb. Foto: AFP / Scanpix

Itaalia värvika peaministri Silvio Berlusconi toetus on aasta jooksul langenud 17 protsenti. Viimaste arvamusküsitluste kohaselt toetab valitsusjuhti 42 protsenti vastanutest.

Itaalia päevale La Repubblica kinnitusel langes 73-aastase miljardäri toetus septembriga võrreldes kaks protsenti. Kui möödunud kuul toetas valitsusjuhti 45 protsenti küsitlusele vastanutest, siis nüüd langes see 42-le protsendile.

Möödunud nädalal võttis Itaalia kõrgeim kohus end Itaalia poliitika Jeesus Kristuseks nimetanud Berlusconilt puutumatuse, kuna leidis, et valitsusjuhti õigusemõistmise eest kaitsev seadus on põhiseadusega vastuolus. Ilmselt peab Berlusconi astuma nüüd kohtu ette, sest teda süüdistatakse korruptsioonis. Lisaks sellele on Berlusconi peaministritooli kõikuma löönud ka tema ümber lahvatanud lõbutüdruku-skandaal.

Äärmuslikule natsionalismi ja populistliku valitsemisviisiga tuntud Berlusconi populaarsus jõudis tippu mullu oktoobris, kui riigi olematu majanduskasvu, inflatsiooni ja korruptsiooni kiuste toetas peaministrit arvamusküsitluste tulemuste kohaselt 62 protsenti vastanutest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles