Sarkozy: uut Euroopa Liidu põhiseaduslikku lepingut ei tule

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy.
Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy. Foto: AFP / Scanpix

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy hoiatas täna Strasbourgis peetud kõnes, et Euroopa Liit ei tohi raisata aega vaidlusteks Lissaboni leppe üle ja peaks aasta lõpuks leidma lahenduse.

Euroopa Parlamendis peetud kohtumises ütles Sarkozy, et pärast Lissaboni lepingu läbikukkumist Iirimaa rahvahääletusel on ohus ka Euroopa Liidu edasine laienemisprotsess.

«Euroopa kohus on sellises olukorras reageerida,» ütles juulis Euroopa Liidu eesistujamaa ohjad üle võtnud Prantsusmaa president eesistujamaa eesmärke tutvustavas kõnes ja lubas lahenduse leidmiseks sõita 21. juulil Iirimaale, vahendab BBC.

Tema sõnul on vaja probleemile lahendus leida juba selle aasta jooksul, sest 2009. aasta juunis toimuvad Euroopa Parlamendi valimised.

Sarkozy arvates peab Euroopa Liit minema edasi 2003. aastal jõustunud Nizza lepinguga, kus käsitleti peamiselt institutsioonide reformimist, kui Lissaboni lepingut ei suudeta vastu võtta.

«Euroopa on 27 riigi pere ja me ei saa kedagi maha jätta,» ütles Sarkozy ning lisas, et Euroopa Liidu riigid peavad kokku hoidma, vahendab lemonde.fr.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles