Kaczyński: Poola ei blokeeri Lissaboni lepingut

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarcozy ja Lech Kaczyński Pariisis toimunud kohtumisel.
Nicolas Sarcozy ja Lech Kaczyński Pariisis toimunud kohtumisel. Foto: AFP / Scanpix

Poola president Lech Kaczyński ütles pärast kohtumist Prantsusmaa riigipea Nicolas Sarcozyga, et Poola ei blokeeri Lissaboni lepingut.


Euroskeptikuna tuntud Kaczyński on varem kuulutanud, et ta ei allkirjasta Euroopa Liidu reformilepingut, kuna pärast ühenduse alusdokumendi läbikukkumist Iirimaa rahvahääletusel oleks see mõttetu.

«Me oleme koostanud ühise plaani, mis tehakse avalikuks sobival hetkel,» ütles Kaczynski Elyzee lossis toimunud kohtumisele järgnenud pressikonverentsil ajakirjanikele, kuid ei täpsustanud, mis kavaga on täpsemalt tegu, vahendab AFP.

Siiski kinnitas Kaczyński, et Poola ei sea Lissaboni lepingu ratifitseerimisele mingeid takistusi.

Poola parlament võttis Lissaboni lepingu vastu juba aprillis, kuid Kaczyński ei andnud sellele oma allkirja, mistõttu ratifitseerimisseadus ei jõustunud.

Sarcozy ütles eelmisel nädalal Euroopa Parlamendis peetud kohtumises, et tema «moraalne kohus» on viia Lissaboni lepingu ratifitseerimine lõpuni ja ta üritab tekkinud probleemidele lahenduse leida hiljemalt selle aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles