Tšetšeenia väeosas plahvatas sõjamoon

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdur patrullpunktis Tšetšeenias.
Vene sõdur patrullpunktis Tšetšeenias. Foto: AP / Scanpix

Vene kaitseministeeriumi teatel hukkus täna Tsetšeenias toimunud laskemoonaplahvatuses üheksa sõdurit ning veel mitu said vigastada. Samal ajal algasid regioonis suured maismaavägede õppused.

Plahvatus toimus kohaliku aja järgi kella veerand kuue paiku Šali linna juures asuva motoriseeritud laskurpolgu baasis, kus laaditi laskemoona tankist ümber autosse, vahendas Interfax.

Detonatsioon toimus esialgsetel andmetel eeldatavasti iseeneslikult, üks laeng lõhkes tõstmise ajal ning veel neli plahvatasid autos.

Kaitseministeerium kinnitas esmalt seitsme sõjaväelase hukkumist ja kuue vigastada saamist. Hiljem täpsustati, et vahepeal suri veel kaks kannatanut ja ülejäänute seisund on raske.

Venemaa kaitseminister Anatoli Serdjukov saatis sündmuskohale juhtunu asjaolusid uurima erikomisjoni.

Põhja-Kaukaasia sõjaväeringkonnas algasid täna mastaapsed maismaavägede õppused, milles osaleb kokku ligi kaheksa tuhat sõdurit.

Peamise eesmärgina õppustel nimetas armee esindaja Interfaxile sõjaväeorganite võimekust ühistööks terroriohu korral Lõuna-Venemaal.

Samuti töötatakse välja lahendusi erioperatsioonideks konfliktitsoonides, eeskätt silmas pidades pingete teravnemist Gruusia separatistlikes provintsides Abhaasias ja Lõuna-Osseetias, teatas maismaavägede ülema abi polkovnik Igor Konašenkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles