Ema vaprust meenutanud Berlusconi puhkes nutma

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Silvio Berlusconi (keskel) ja Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu (vasakul).
Itaalia peaminister Silvio Berlusconi (keskel) ja Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu (vasakul). Foto: AFP / Scanpix

Iisraelis visiidil viibiv Itaalia skandaalne peaminister Silvio Berlusconi puhkes juutidele tehtud ülekohut meenutades nutma.


Juudiriigi valitsusjuht Benjamin Netanyahu meenutas, kuidas 2008. aastal 97 aasta vanuselt surnud Berlusconi ema Rosa Berlusconi nägi, kuidas Saksa politseinik üritas Milanosse suunduval rongil kinni pidada juudi tüdrukut, kirjutas Telegraph.

«Itaalia naine, kes oli siis kaheksandat kuud rase, seisis politseiniku ja tüdruku vahel. Ilma vähimagi hirmuta astus ta Saksa politseinikule vastu ja ütles talle: «Te võite mind tappa, kuid vaadake rongis olevate inimeste nägusid ja ma luban, et nad ei lase teid siit elusana välja,»» ütles Netanyahu.

«Selle kindla avaldusega päästis Itaalia naine juudi tüdruku ja valgustas - isegi kui ainult hetkeks - humanistliku ja julguse kiirega suurt pimedust, mis kogu Euroopat mattis,» jätkas Netanyahu. «Selle julge naise nimi oli Rosa ja üks tema poegi kannab nime Silvio Berlusconi, kes täna on Itaalia peaminister.»

73-aastane Berlusconi, kes kuulas parlamendisaadikute aplausi pälvinud heebreakeelse sõnavõtu tõlget, poetas selle jutu peale pisara ning noogutas tänulikult.

«Ma olen liigutatud ja tänan peaministrit minu emaga seotud juhtumi meenutamise eest,» ütles Berlusconi, kelle sõnul väljendas tema ema sel hetkel Itaalia naise sees pulbitsevaid tundeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles