Vene opositsiooniliider pöördub inimõiguskohtusse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Nemtsov.
Boris Nemtsov. Foto: AP / Scanpix

Endine asepeaminister ja opositsiooniliider Boris Nemtsov, kes pidi Moskva linnakohtus tunnistama kaotust Moskva linnapeale Juri Lužkovile, lubas pöörduda Euroopa Inimõiguste Kohtusse.


«Järgmine etapp on Strasbourg,» kinnitas Nemtsov, kes juhib opositsioonirühmitust Solidaarsus ning on Kremli ja peaminister Vladimir Putini üks karmimaid kriitikuid, vahendas AFP.

Nemtsov pidi alla neelama mõru pilli, kui Moskva linnakohus otsustas tema apellatsiooni mitte vastu võtta. Varem oli Nemtsov pidanud Moskva linnakohtus tunnistama kaotust Moskva linnapea Juri Lužkovi vastu.

Viimane süüdistas Nemtsovi ja ajalehte Kommersant laimamises ning kohtu otsuse kohaselt peavad nad ühiselt Lužkovile laimamise eest tasuma miljon rubla valuraha ning avaldama kirjaliku vabanduse.

17 aastat Moskva tüüri hoidnud 73-aastane Lužkov polnud rahul sellega, et Nemtsov nimetas teda möödunud aastal ilmunud raamatus «Lužkov: järeldused» vargaks ja korruptandiks ning ajaleht Kommersant tema sõnu vahendas.

«Ma ei saa väga hästi aru, mida me peaksime tagasi võtma, eriti pärast Levada keskuse uuringut, mille kohaselt leiab 70 protsenti moskvalastest, et Lužkov on korrumpeerunud,» ütles Nemtsov, kelle sõnul on tegemist laialt levinud rahva arvamusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles