Clinton asus haiglast pääsedes kohe tööle

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ekspresident Bill Clinton haiglast lahkumas.
USA ekspresident Bill Clinton haiglast lahkumas. Foto: AP / Fox News / Scanpix

USA endine president Bill Clinton pühendus pärast talle sel nädalal tehtud kerget südameprotseduuri uuesti tööle Haiti maavärinaohvritele abi leidmiseks.


Haiglast välja saamise järel tegi Clinton avalduse seoses sellega, et eile möödus kuu saareriiki rängalt tabanud hävitavast maavärinast, vahendas Reuters.

Televisiooni vahendusel näidati varem seda, kuidas Clinton lahkus haiglast ja istus autosse ning jõudis veidi hiljem koju New Yorgi eeslinnas Chappaquas.

«Minuga on väga hästi,» kinnitas ta ajakirjanikele. «Mul oli õnne, sest ma nagu tundsin seda ette.»

Clinton rääkis, et ta tundis neli päeva tagasi «kerget surinat, mitte valu» ning pidas paremaks ennast kontrollida lasta. 2004. aastal tehti talle põhjalikum südameoperatsioon.

New Yorgi Presbyterian Hospitali arstid sondeerisid tal pärgarteri ummistuse tõttu südant, mille käigus paigutati ahenenud arterite avardamiseks kaks väikest toru ehk stenti.

Meedikute sõnul oli see tavaline rutiinne protseduur. Mingit jälge infarktist ei leitud ning ekspresidendile anti suurepärane prognoos.

Clinton ise nimetas meditsiini võimalusi imeliseks.

«Nad lihtsalt lähevad sisse ja tulevad välja. Ma ei võtnud isegi uinutit või midagi, olin ärkvel,» kirjeldas ta kogetut. Kogu protseduuri jälgis ta enda sõnul monitorilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles