Afganistani politseinikke süüdistatakse alaealise grupivägistamises

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani politsei. Pildil on illustratiivne tähendus.
Afganistani politsei. Pildil on illustratiivne tähendus. Foto: Rafiq Maqbool/AP
Afganistani põhjaosas asuva Saripuli provintsi politseiülem vallandati süüdistatuna 12-aastase tüdruku grupivägistamise korraldamises.

Riigi siseministeeriumi töötaja ütles BBC Newsile, et politseiülem Abdul Khaliq Samimy ja veel neli julgeolekutöötajat vallandati hooletuse tõttu töölt.

Ministeeriumi esindaja sõnul toimusid vallandamised riigi presidendi Hamid Karzai isiklikul korraldusel.

Vägistamise ohvriks langenud tüdruku vanemad sõitsid juhtunu avalikustamiseks möödunud nädalal Kabuli ning kohtusid seal presidendiga. Perekonna väitel keeldus politsei juhtunu asjus uurimist alustamast.

Tüdruk rääkis politseile, et viis relvastatud meest vägistasid ta Baghabi külas. Lapse onu kinnitas meediale, et politsei keeldus juhtunut uurimast ning keelas perekonnal sellest rääkimise.

Afganistani siseministeeriumi tundmatuks jääda soovinud töötaja ütles BBC Newsile, et julgeolekutöötjad vallandati hooletuse ja tööalaste ebaõnnestumiste tõttu. Ametnik lisas, et siseministeerium selliste intsidentidega ei lepi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles