Tõmošenko: Ukraina on muutumas diktatuuriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko
Julia Tõmošenko Foto: Pm

Ukraina opositsiooniliider Julia Tõmošenko süüdistas täna president Viktor Janukovitšit riigi muutmises diktatuuriks.


«Nad (valitsus) ei pea nõu kodanikuühiskonnaga, nad ei pea nõu opositsiooniga, nad kasutavad jõudu, et hirmutada,» ütles ekspeaminister AFP teatel. «Üks nende meetodeid on inimeste saatmine vangi. See on tõelisele diktatuurile omane meetod ning Janukovitš on seda täna kasutama hakanud.»

Veebruaris presidendivalimistel Janukovitšile alla jäänud Tõmošenko on kutsunud oma toetajaid 11. mail parlamendihoone esisele meeleavaldusele, et protestida Janukovitši viimastel nädalatel sõlmitud tehingute vastu Venemaaga.

Opositsiooni kuuluvad rahvasaadikud lasid möödunud nädalal ülemraadas käiku suitsupommid ja loopisid mune, et demonstreerida oma vastuseisu leppele lubada Vene mereväebaasil Krimmi poolsaarele jääda veel vähemalt 25 aastaks. Parlament kiitis imporditava gaasi hinda kolmandiku võrra vähendava lepingu sellele vaatamata heaks.

Mõni päev hiljem tegi Vene peaminister Vladimir Putin ettepaneku liita Gazprom ja Ukraina riiklik gaasifirma, mis taas opositsiooni ja Tõmošenko tagajalgadele ajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles