Ukraina meedia: sõjaväelased valmistuvad erakorraliseks seisukorraks

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevate rehvide suits Kiievis Iseseisvuse väljaku kohal täna hommikul.
Põlevate rehvide suits Kiievis Iseseisvuse väljaku kohal täna hommikul. Foto: SCANPIX

Ukraina meedia andmetel valmistatakse sõjaväelasi ette erakorralise seisukorra väljakuulutamiseks riigis.

Ecpreso.tv allikas Ivano-Frankovskis teatas, et sealsete sõjaväeosade sõdureid hoitakse Kiievi lähistel juhuks, kui Ukrainas peaks kehtestatama erakorraline seisukord.

Allikate väitel said ohvitserid pealinnast korralduse minna omal jõul Kiievisse.

Videoportaalis Youtube’is pandi eile õhtul üles video, kus on näha kolm tanki T-64, mida väidetavalt hakati Tšernigivist Sebvernõi raudteejaamast Kiievisse Maidanile transportima.

Ukraina kaitseministeerium lükkas kuulujutud tankide pealinna toimetamisest ümber. Ministeeriumi pressiosakonna juhataja kt  Aleksandr Motuzjanik rääkis, et ei Tšernigivi oblastist ega ka kuskilt mujalt tankid Kiievi suunas ei liigu, vahendas Oboronzrevatel.

Maavägede kaheksanda armeekorpuse tankibrigaadi ülema kinnitusel leidis tõesti aset tankide paigutamine platvormidele, kuid need ei suundu Kiievisse.

Ukraina kaitseministeerium lükkas ümber mitmes meediaväljaandes leviva kuulujutu sõjaväelaste ettevalmistamisest erakorralise seisukorra kehtestamiseks.

Ministeeriumi pressiosakonna juhataja kt polkovnik Aleksandr Motuzjanik kinnitas, et taolistel väidetel pole mitte mingit alust. Sõjaväeosad on oma alalistes kohtades ja täidavad oma ülesandeid, lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles