Iisrael lubab ministritel Gaza sektorisse siseneda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaza sektori noored
Gaza sektori noored Foto: SCANPIX

Poliitilised muutused Pühal Maal: Iisrael laseb seitse välisministrit Gaza sektorit külastama

Iisraeli välisminister Avigdor Lieberman kutsus oma Itaalia ametikaaslase Franco Frattini ja väikese delegatsiooni Euroopa tippdiplomaate Gaza sektori visiidile, kirjutab Welt-Online.

Iisrael pole alates 2007. aasta juunist peaaegu ühtegi ministrit või diplomaati Gaza sektorisse lubanud. Erandkorras külastasid seda ÜRO peasekretär Ban Ki Moon ja ka Euroopa Liidu välis- ja julgeolekupoliitika kõrgem esindaja Catherine Ashton. Boikotti põhjendas Iisrael sellega, et taoline poliitiline turism vaid tugevdaks Hamasi tegevust.

Iisraeli päevalehe Jerusalem Post väitel peaks nüüd grupp seitsmest Euroopa välisministrist Gaza sektorisse visiidile saabuma. Külastuse eesmärgiks on veenduda selles, et selles väikeses Palestiina omavalitsuse alla kuuluvas haldusüksuses ei valitseks humanitaarkriisi.

Euroopa Liit on juba tükk aega nõudnud luba siseneda Gaza sektorisse, kuna ÜRO abiorganisatsioonid on tsoonist maalinud väga masendava pildi: valitseb kohutav vaesus ja tööpuudus ning sõltutakse vaid välisabist.

Euroopa ministrid ei tohiks oma visiidi ajal Hamasi liikmetega kokku puutuda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles