Vanhanen kaitseb lobby-Lipponeni

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Matti Vanhanen
Soome peaminister Matti Vanhanen Foto: Reuters / Scanpix

Soome peaminister Matti Vanhanen toetab parlamendi endise esimehe Paavo Lipponeni tegevust gaasikonsortsiumi Nord Stream lobitöötajana.

Vanhaneni hinnangul oli oluline, et Lipponen avalikustas ise oma uue tööandja nime, kirjutab ajaleht Kaleva.

«Loodetavasti tegutseb ta nõunikuna ka selles suunas, et firmas mõistetaks, et Soomes on keskkonnaloa arutelu juriidiline, mitte poliitiline küsimus,» ütles valitsusjuht. «Selle reaalse seiga lisamine on tähtis.»

Peaminister väljendab intervjuus imestust selle üle, miks ekspeaministri nõuniku rolli on suhtutud Soomes nii emotsionaalselt.

Valitsusjuhi sõnul on projekt laiaulatuslik eurooplaste ettevõtmine, mida Euroopal on vaja, vahendas YLE24.

Vanhaneni sõnul tegutseb Soome Läänemere põhja kavandatava torujuhtme lubade küsimuses ilma kuluaaripoliitikat tegemata nii ruttu kui võimalik. Ta rõhutas, et Soome jaoks on torujuhe selgelt keskkonnateema, mitte ainult tahtmise küsimus.

Vanhanen lisas, et Kaukaasia kriis pole mõjutanud Soome seisukohti planeeritava gaasitorustikuga, vahendab Taloussanomat.

Lipponen teatas augusti keskel, et loobub oma parlamendihoones asuvast kabinetist ja mitmest senisest tööülesandest. Samas avalikustas ta, et sõlmis konsultatsioonilepingu Nord Streamiga.

Lipponeni siirdumine konsortsiumi teenistusse tekitas Soome poliitikutes vastakaid arvamusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles