Kanada parlamendi turvaülemast sai rahvuskangelane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada parlamendihoone turvaülem Kevin Vickers.
Kanada parlamendihoone turvaülem Kevin Vickers. Foto: SCANPIX

Kanada parlamendi turvaülemast Kevin Vickersist sai rahvuskangelane pärast seda, kui ta relva abil peatas eile Ottawas tulistanud mehe.

58-aastast Vickersit, kes on kuningliku ratsapolitsei veteran, kiidavad poliitikud, ajakirjanikud ja avalikkus. Ta lasi maha parlamendihoonesse tunginud relvastatud mehe, vahendas ABC News.

«Täname Jumalat turvaülema Kevin Vickersi eest,» säutsus justiitsminister Peter Mackay Twitteris.

Tõeliseks kangelaseks nimetas teda ka peaprokurör Peter MacKay.

Rahvasaadik Glenn Thibeault nimetas Vickersit kõige sõbralikumaks inimeseks, keda ta tunneb. «Ta on täna meie sangar. Oleme talle igavesti tänulikud,» rõhutas ta. 

New Brunswickist pärit Vickers töötab parlamendihoone julgeolekuülemana 2005. aastast saadik. Ta on vastutanud nõudlike julgeolekutoimingute eest, nagu näiteks Briti kuningliku perekonna külaskäigud. Kuninglikus ratsapolitseis töötas ta aga 29 aastat.

Vickersi noorem vend John Vickers rääkis CBC Newsile, et Kevin oli helistanud emale ja kinnitanud, et temaga on kõik korras. «Ma ei saaks olla tema üle uhkem, kui ma praegu olen,» ütles John Vickers.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles