Venemaa katsetas kanderaketi Angara-A5 raskemat versiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa viis täna läbi kanderaketi Angara-A5 raskema versiooni katsetuse, ütles Plessetski kosmodroomi allikas Interfaxile.

«Angara-A5 raske kanderakett, mis on varustatud ülema astmega Briz-M ja mitteeralduva lisaraskuse maketiga, startis edukalt. Katsetuse tulemusena asetatakse lisaraskuse makett geostatsionaarsele orbiidile,» sõnas ta.

Kanderaketi starti jälgis videokonverentsi vahendusel president Vladimir Putin, kes õnnitles Vene raketitööstust eduka katsetuse puhul.

«Õnnitlen teid eduka stardi puhul. Nagu plaanitud, viidi täna läbi Angara-A5 raskema versiooni kanderaketi esimene katsetus. See on äärmiselt oluline sündmus meie raketitööstusele ja kogu Venemaale,» ütles president.

Plessetski kosmodroom asub Arhangelski oblastis.

Kanderakett Angara töötati välja mehitatud kosmoselende silmas pidades, teatas kaitseministeerium. Venemaa katsetas kanderaketi Angara LV kergemat versiooni esmakordselt tänavu 9. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles