Süürias hukkus islamistiks hakanud Taani teismeline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jõulude ajal sai lääneriikide õhurünnakus Süüria islamistidele surma ka 18-aastane islamisse pöördunud ja seejärel Lähis-Itta terrorirühmituste poolel võitlema suundunud taanlane.

Teismeline taanlane, kelle isikule viidatakse Taani meedias tähekombinatsiooniga LD suri Ayn al-Arabis jõulude esimesel pühal.

Pöördunud islamist sai surma USA õhurünnakus. Sellega sai temast esimene Taani kodanik, kes hukkus Süürias lääneriikide käe läbi. Üleüldse on Süürias ja Iraagis käiva võitluse käigus surma saanud vähemalt 16 islamistide võitlejast Taani kodanikku.

Ajalehe Politiken teatel kinnitasid noorislamisti surma ka Taani äärmusmoslemite kogukonna esindajad. Viimasel ajal lasi LD kutsuda end oma islamistinimega Abu Ismail.

Taani meedia kohaselt oli LD tüüpiline noor taanlane, kes kasvas üles Lõuna-Kopenhaagenis. Islamisse oli ta pöördunud mõned aastad enne Süüriasse minemist. 2014. aasta mais Süüriasse jõudes tegutses ta kõigepealt abitöötajana, kes aitas sõjaohvreid. Mõni kuu hiljem aga liitus nn Islamiriigiga juba relvakandjana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles