Ukraina ajakirjanikud nõudsid sõnavabadust

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänasel meediavabaduse meeleavaldusel osalenud.
Tänasel meediavabaduse meeleavaldusel osalenud. Foto: SCANPIX

Rohkem kui sada Ukraina ajakirjanikku ja kunstnikku tuli täna Kiievis tänavatele avaldama meelt tsensuuri vastu televõrkudes, teatab uudistevõrk AFP.


Meeleavaldajad protestisid Kiievi kohtumaja ees. Seal arutatakse, kes kahele Ukraina iseseisvale telekanalile TVi ja Kanal 5 anda tegevusluba.

Mõnedel protestijatel olid seljas särgid kirjadega «Kunstnikud Tsensuuri Vastu», lisaks kanti ka TVi ja Kanal 5 riideid ning plakateid kirjadega «Sõnavabadus» ja «Tsensuur = Nõukogude Liit, KGB».

«Televisioonist on saanud vahend inimeste muutmiseks zombideks, kes jälgivad mida iganes valitsus ütleb,» rääkisid kirjanikest vennad Vitali ja Dmitri Kapranov.

TVi ja Kanal 5 on vaenujalal ühe riigi peamise telekanali Inter TVga. Viimase omanik Valerõ Horoškovski on üks Ukraina rikkamaid ärimehi ja ühtlasi ka Ukraina julgeolekuteenistuse SBU juht. Tema pani sellele kohale veebruaris Ukraina presidendiks tõusnud Viktor Janukovitš. Ajakirjanikud ja meediaeksperdid on seda sammu iseloomustanud kui huvide konflikti tekitamist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles