Ukrainas jõuti kokkuleppele raskerelvastuse tagasitõmbamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed separatistid 22. jaanuaril tankil poseeritud ühispildil Donetski lähistel.
Venemeelsed separatistid 22. jaanuaril tankil poseeritud ühispildil Donetski lähistel. Foto: SCANPIX

Ukraina konfliktipooled jõudsid kokkuleppele tõmmata oma raskerelvad vastavalt Minskis sõlmitud vaherahuleppele rindejoonelt tagasi, ütles Ukraina sõjaväeametnik täna.

«Allkirjastatud on kokkulepe raskerelvade tagasitõmbamiseks kogu rindejoone ulatuses,» ütles kindral Oleksandr Rozmazin.

Rozmazini sõnul on hetkel vara öelda, millal relvade tagasitõmbamine algab. Ukraina ajakirjandus on teatanud, et alustada võidakse juba täna.

Raskerelvastuse tagasitõmbamise kokkulepet kinnitas isehakanud Donetski rahvavabariigi kaitsejõudude esindaja Eduard Basurin.

«Plaan allkirjastati täna varahommikul. Meil on alates tänasest raskerelvade tagasitõmbamiseks kaks nädalat,» ütles Basurin.

Saksamaa ja Prantsusmaa vahendusel saavutatud ja nädal tagasi jõustunud relvarahu tingimuste kohaselt pidanuks raskerelvastuse tagasitõmbamine algama teisipäeval ning lõppema 3. märtsiks. Seni on relvarahu korduvalt rikutud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles