Ukraina piirile jõudis taas Vene konvoi väidetava humanitaarabiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene konvoi Ida-Ukrainas.
Vene konvoi Ida-Ukrainas. Foto: SCANPIX

Vene eriolukordade ministeeriumi konvoi väidetava humanitaarabiga jõudis Ukraina-Vene piirile ning Ukraina tollitöötajad asusid seda inspekteerima, ütles ministeeriumi kriisijuhtimiskeskuse asejuht Oleg Voronov.

«Vene eriolukordade ministeeriumi konvoi jagunes reisi jooksul kaheks. Mõned veokitest saabusid Donetski piiripunkti ning teised Matvejev-Kurgani piiripunkti, kus veatavat kaupa asusid inspekteerima Ukraina tolliametnikud,» sõnas Voronov.

Siiani pole tolliametnikud ühtegi kaebust esitanud, protseduuri jälgivad Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejad, lisas ta.

Voronovi sõnul viibivad piiriületuspunktides ka ajakirjanikud.

Donetski piiripunktist lahkub varsti üle 80 veoki ning Matvejev-Kurgani piiripunktist umbes sama palju, sõnas asejuht.

Saadetise kogusuurus on üle 1800 tonni, millest enamuse moodustab toit.

Tegemist on 16. sarnase konvoiga, esimene sisenes Ukrainasse mullu augustis.

Ukraina peab Venemaa sellist Kiieviga kooskõlastamata tegevust ebaseaduslikuks.

Võimud on öelnud, et iga kord pärast järjekordse konvoi saabumist on mässulised intensiivistanud rünnakuid valitsusvägedele ning et nende konvoidega  toimetatakse separatistide kontrollitavale territooriumile laskemoona ja relvi, kirjutas uudisteportaal Unian.

Ühtlasi on Ukraina poole sõnul need veokid vedanud Ukrainast välja Donbassi tehastest röövitud seadmeid ja venelaste surnukehi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles