Kadõrov süüdistas Nemtsovi tapmises Kiievi eriteenistusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšetšeeni Vabariigi liider Ramzan Kadõrov kõnepuldis.
Tšetšeeni Vabariigi liider Ramzan Kadõrov kõnepuldis. Foto: SCANPIX

Tšetšeeni Vabariigi juht Ramzan Kadõrov väljendas Instagramis veendumust, et Vene opositsiooniliidri Boriss Nemtsovi mõrva organisaatoriteks on lääne eriteenistused.

Kadõrovi arvates sooritati kuritegu eesmärgiga panna alus sisekonfliktile Venemaal. «Selline on nende (lääne eriteenistused) praktika. Esmalt lähenevad inimesele, siis innustavad teda, nimetavad Ameerika ja Euroopa sõbraks, pärast tuuakse ohvriks, et süüdistada selles poliitilist juhtkonda,» väitis ta.

Kadõrov mainis veel, et Kiiev ei salli Venemaad. Just Ukraina eriteenistuse kätega võis olla korraldatud selle otsuse täideviimine, lisas ta.  

Kadõrovi sõnul polnud Nemtsovi tapmine Venemaa juhtkonnale kasulik, kuna võimul oli teda vaja. Tšetšeenia liider selgitas, et Nemtsov oli opositsionäär, kes «formaalselt oli küll olemas, kuid reaalselt nn opositsiooni eredaks liidriks ei olnud».   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles