Taani kodukaitse liikmed peavad oma relvad kasutuks tegema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani lipp ja lilled pärast tulistamist Kopenhaageni kultuuriklubi juures.
Taani lipp ja lilled pärast tulistamist Kopenhaageni kultuuriklubi juures. Foto: SCANPIX

Seoses sellega, et möödunudkuisel Kopenhaageni tulistamisel kasutas ründaja varastatud sõjaväeautomaati, peab umbes 4300 Taani kodukaitse (Hjemmeværneti) vabatahtlikku nüüd kasutuks muutma nüüd enda käes olevad relvad.

M95, mida Kopenhaageni islamist kasutas, oli varastatud ühelt Hjemmeværneti liikmelt. Sestap otsustas organisatsioon ajutiselt paluda kõigil oma liikmetel 30. märtsiks ära tuua oma automaatide lukud, muutes relvad sellega kasutuskõlbmatuiks.

Lisaks hakkab kodukaitse korraldama teatud aja tagant kontrollkäike oma liikmete kodudesse, kontrollimaks, et relvi hoitakse turvaliselt ja vastavalt nõuetele.

Poliitikute seas tekitas see samm erinevaid tundeid. Kui näiteks kaitseminister Nicolai Wammen väljendas oma täielikku usaldust Hjemmeværneti sammude osas, olid mõned parlamendisaadikud selles küsimuses märksa kriitilisemad.

Opositsioonis oleva konservatiivse Venstre pressiesindaja Troels Lund Poulsen ütles ajalehele Berlingske, et see on hullumeelsus ja drastiline samm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles