Suur politseioperatsioon Itaalias: terroristid tahtsid rünnata Vatikani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis videost, kus on näga täna toimunud vahistamist.
Kuvatõmmis videost, kus on näga täna toimunud vahistamist. Foto: SCANPIX

Itaalia politsei on vahi alla võtnud 20 inimest, keda kahtlustatakse seotuses terrorirühmitusega al-Qaeda ning prokuratuuri teatel võisid nad kavandada Vatikani ründamist.

Itaalia prokuröri sõnul plaanisid 2009. aastal Pakistanis enam kui 100 inimese elu nõudnud turuplahvatuse korraldajad 2010. aastal pommirünnakut ka Vatikanis. Islamiäärmuslased kavandasid pommirünnakut Vatikanis ning enesetaputerrorist oli saabunud ka Rooma, ütles prokurör Mauro Mura täna Sardiinias Cagliaris antud pressikonverentsil.

Rünnakuplaanid käiku ei läinud ning potentsiaalne enesetaputerrorist lahkus Itaaliast teadmata põhjustel. Salvestised äärmuslaste telefonikõnedest viitavad potentsiaalse rünnaku ettevalmistamisele, sõnas Mura.

Politsei sõnul on osa Sardiinias asunud kahtlusalustest süüdi mitmetes Pakistanis sooritatud veretöödes ja politsei valduses olevate lindistuste järgi kuuluvad kaks kahtlusalust Osama bin Ladenit kaitsnud võrgustikku.

Terroristide võrgustik loodi ülestõusu korraldamiseks Pakistanis.

Samuti on vahistamised seotud erinevate terrorirühmitustega Afganistanis ja Pakistanis, teatas politseiülem Pasquale Errico.

Üks kahtlusalustest oli ühe Põhja-Itaalias asuva Olbia ehitusettevõtte omanik, teatas päevaleht L'Unione Sarda. Teadete järgi andis ta Itaaliasse saabunud immigrantidele võltsitud dokumente ning värbas neid erinevateks kuritegudeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles