Seni teadmata põhjustel haigestunud Vene opositsionäär tuli teadvusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Kara-Murza.
Vladimir Kara-Murza. Foto: szona.org

Venemaal 26. mail teadmata asjaoludel teadvuse kaotanud ja haiglasse viidud opositsioniaktivist Vladimir Kara-Murza on abikaasa teatel taas teadvusel.

Ajakirjanik ja mõrvatud opositsioonipoliitiku Boriss Nemtsovi kaasvõitleja Kara-Murza (33) kukkus möödunud nädalal ootamatult kokku ning viidi haiglasse teadvusetult ja raskes seisundis. Haigla teatel diagnoositi tal neerupuudulikkus ja kopsupõletik, kuid haiguse põhjust pole siiani tuvastatud.

Olukorraga kursisolevate allikate sõnutsi hoiti Kara-Murzat hetkel kunstlikult elus ning probleemid levisid teistele eluliselt tähtsatele organitele.

Ühenduse Avatud Venemaa teatel rääkis opositsionääri naine Jevgenija Kara-Murza, et mees avas silmad ja tundis oma sugulased ära.

Vladimir Kara-Murza töötab endise naftamagnaadi Mihhail Hodorkovski asutatud Avatud Venemaa liikumises. Muuhulgas tegeleb Cambridge’i haridusega ja mitmeid keeli valdav Kara-Murza Vene vanglas surnuks pekstud uuriva advokaadi Sergei Magnitski juhtumiga.

Haigestumisele eelnenud päeval avaldas Avatud Venemaa ülimalt kriitilise filmi Tšetšeenia liidri Ramzan Kadõrovi kohta.

Kara-Murza naine elab koos nende kolme lapsega Washingtonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles