Hollandi ranniku lähistel põrkasid kokku tanker ja kaubalaev

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka tanker Mindoro (pildil) põrkas kokku Küprose konteinerlaevaga.
Kreeka tanker Mindoro (pildil) põrkas kokku Küprose konteinerlaevaga. Foto: SCANPIX

Umbes 30 kilomeetri kaugusel Hollandi rannikust põrkasid Põhjamerel kokku Kreeka tanker ja Küprose konteinerlaev.

Hollandi rannavalve esindaja teatel leidis kokkupõrge aset 30 kilomeetri kaugusel Scheveningenist ning selles sai kannatada lennukikütust vedanud tanker Mindoro, vahendas Reuters.

«Leke on nüüdseks peatatud. Nad pumpasid kütuse ühest sektsioonist teise. Veepinnale jäänud kütuselaigud on aga plahvatusohtlikud,» kommenteeris Peter van Oorschot, kelle kinnitusel katab kütus umbes kolme kilomeetri laiuse ja 1,5 kilomeetri pikkuse ala. Van Oorschoti sõnul aurustub reostus merepinnalt ise.

Van Oorschot ei osanud täpsustada, kui palju kütust tankeris oli ja kui suur osa sellest võib olla voolanud merre. Tema sõnul on aga ilma- ja tuuleolud soodsad ning lained ei takista päästetöid.

Peterburist Rotterdami teel olnud Küprose konteinerlaeva Jork Rangeri pardal on 12 meeskonnaliiget, kes võtsid suuna Rotterdami sadama suunas. Viga saanud tanker on aga teel Scheveningeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles