Thbilisi süüdistab Moskvat maahõives Lõuna-Osseetias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Okastraat Lõuna-Osseetia ja Gruusia vahel.
Okastraat Lõuna-Osseetia ja Gruusia vahel. Foto: SCANPIX

Venemaa on nihutanud Gruusia ja separatistliku Lõuna-Osseetia eraldusjoone sügavale Gruusia Tsitelubani, Hurvaleti ja Ortšosani küladesse, teatas Thbilisi täna.

Gruusia peaministri eriesindaja suhetes Venemaaga Zurab Abašidze kavatseb tõstatada teema kolmapäevasel kohtumisel Vene asevälisministri Grigori Karassiniga.

«Mõnikord öeldakse, et see ei loe, kas keegi on nördinud või mitte, sest sellele ei järgne midagi. Siiski, Venemaa maksab sellise poliitika eest kõrget hinda. Me peame oma tõde kõikjal levitama,» lausus Abašidze pühapäeval Hurvaletit külastades.

Eile külas viibinud Gruusia siseministeeriumi peaanalüütik Šalva Enukidze nimetas Venemaa tegevust provokatsiooniks.

Gruusia separatistlikud piirkonnad Lõuna-Osseetia ja Abhaasia kuulutasid end 2008. Vene-Gruusia augustisõja järel iseseisvaks. 

Mõlemas enklaavis on Vene väed ning Venemaa on varemgi üritanud nihutada Lõuna-Osseetia ja Gruusia kontrolljoont sügavamale Gruusia territooriumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles