Eurotsoon kiitis Kreeka abipaketi heaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka lipp
Kreeka lipp Foto: SCANPIX

Eurotsooni rahandusministrid kiitsid reede õhtul ootuspäraselt heaks Kreeka abipaketi, mille suurus on 86 miljardit eurot, teatasid Euroopa Liidu allikad.

«Jah me oleme kokkuleppele jõudnud,» kinnitas allikas uudisteagentuuri AFP ajakirjaniku küsimuse peale, kas 19 eurotsooni ministrit on saavutanud üksmeele pärast kuus tundi kestnud kõnelusi.

Soome rahandusminister Alexander Stubb kinnitas veidi hiljem samuti üksmeelele jõudmist. Stubbi sõnul on kokkusaamine seekord paljuski lihtsam, sest juba õhkkond oli võrreldes eelmistega tunduvalt parem.

«Sel oli mitu põhjust - esiteks on Kreeka suhtumine paranenud ja teiseks lahendati keerulisemad küsimused juba juulikuus,» märkis Stubb.

«Jõudsime järeldusele, et Kreeka lahkumine eurotsoonist oleks läinud palju kallimaks ja mõtlesime ka euro tuleviku peale,» jätkas rahandusminister.

EL teatas varem päeval pärast Kreeka abipaketi heakskiitmist riigi parlamendis, et euroala rahandusministrite heakskiit sellele on «täiesti võimalik». Kreeka 300-liikmelises parlamendis toetas abipaketti 222 saadikut, vastu oli 64 ja erapooletuks jäi 11 rahvaesindajat.

Euroopa Komisjoni, Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja Euroopa Keskpanga (EKP) abipaketi suurus on 86 miljardit eurot.

Ateena peab tegema 20. juuliks EKP-le 3,4 miljardi euro suuruse laenu tagasimakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles