«Kulla-palavik» tõi Poola linna turistidevoo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Książi kindlusmuuseumis.
Turistid Książi kindlusmuuseumis. Foto: SCANPIX

Info selle kohta, et Teise maailmasõja lõpupäevil kadunud rong väärisesemetega võib olla peidetud Poola linnakese Wałbrzychi lähedale, on tulnud kasuks Poola turismisektorile.

Piirkonnas asuva Książi kindlusmuuseumi töötaja Magdalena Wochi sõnul looklevad tema töökoha juures järjekorrad inimestest, kes tahavad pääseda kindlusesse, kust avaneb hea vaade kogu piirkonnale. «Järjekorrad on tõepoolest väga pikad, piletit osta pole lihtne,» ütles Woch.

Sama muuseum pakub nüüd huvilistele võimalust külastada kohti, mis on väidetavalt seotud 1945. aasta kevadel saladuslikult kadunud kullarongiga. Nimelt paikneb muuseumi ümbruses natsi-Saksamaa okupatsiooni ajal rajatud ja peamiselt juudi sunnitööliste rajatud maa-aluste käikude süsteem, kuhu väidetavalt peideti Kolmanda Reichi ajal kokku röövitud aarded.        

Linna kunstikeskuse töötaja Bogumil Gwoździki sõnul lähevad väga hästi müügiks ka kiiruga valmistatud suveniirid, t-särgid ja kullakangi meenutavad šokolaaditahvlid.

«T-särgid logoga «Avasta Wałbrzychi» on väga populaarsed, me saime tellimusi isegi välismaalt, kaasa arvatud Inglismaalt,» märkis Gwoździk. «Neid ostavad ka Wałbrzychi enda elanikud uhkusest oma linna vastu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles