USA: võtame Põhja-Korea tuumaohtu tõsiselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisministeeriumi pressiesindaja John Kirby.
USA välisministeeriumi pressiesindaja John Kirby. Foto: SCANPIX

Ühendriigid võtavad Põhja-Korea ähvardust ennetavast tuumalöögist tõsiselt, kuid ei kavatse piirata Pyongyangile pahameelt tekitavat ühisõppust Lõuna-Koreaga, teatas USA välisministeerium.

Põhja-Korea ähvardas taas Ühendriike ja Lõuna-Koread ennetava tuumalöögiga seoses esmaspäeval alanud ja kaks kuud kestva ühisõppusega, edastas Lõuna-Korea meedia. Uudises täpsustatakse, et rünnata ei kavatseta mitte ainult sihtmärke Korea poolsaarel, vaid ka USA mandriosas ning Vaikse ookeani ja Aasia regioonis asuvaid ameeriklaste sõjaväebaase.

Washington on pühendunud Lõuna-Korea julgeolekule «100 protsenti» ning Põhja-Korea ähvardused suurendavad aastakümneid peetud USA-Lõuna-Korea ühisõppuste jätkamise tähtsust veelgi, lausus USA välisministeeriumi pressiesindaja John Kirby.

«Alliansi võimekuste parandamiseks poleks niivõrd mõjuvaid põhjusi juhul, kui Pyongyang ei suurendaks panuseid (Korea) poolsaarel ega kahandaks sealset tunnetust julgeolekust ja stabiilsusest,» lausus Kirby.

«Võtame selliseid ähvardusi tõsiselt ning kutsume taas Pyongyangi üles lõpetama provokatiivse retoorika kasutamist, ähvarduste tegemist ning provokatsioonilist käitumist.»

Kirby ja Pentagoni pressiesindaja Jeff Davise sõnul liiguvad Washington ja Soul edasi kavatsusega paigutada Lõuna-Koreasse püüdurraketisüsteem THAAD.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles