Haiti poisse vägistanud ameeriklane mõisteti vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Douglas Perlitz 2004. aastal.
Douglas Perlitz 2004. aastal. Foto: SCANPIX

Haitis kooli asutanud ameeriklane Douglas Perlitz mõisteti pea 20 aastaks vangi.

Connecticutis New Haveni kohtus määrati mehele 19 aasta ja seitsme kuu pikkune vanglakaristus Haiti poiste seksuaalse kuritarvitamise eest. Sellest kümme aastat on tingimisi vangistust, vahendab CNN.

Perlitz asutas Haiti põhjaosas 1997. aastal heategevusliku kooli «Project Pierre Toussaint » (PPT). Kooli võeti kodutuid poisse, kellele pakuti ühtlasi peavarju, toitu ja haridust. Kokku annetati koolile üle kahe miljoni USA dollari.

Perlitz vägistas poisse aastate jooksul järjepidevalt, kuid tema hoolealused kartsid kuriteost rääkida. Lõpuks 2007. aastal otsustas osa poisse probleemist õpetajatele ja teistele täiskasvanutele rääkida. Esialgu ohvreid ei usutud.

Juhtunust avaldas loo ajakirjanik Cyrus Sibert. Ka seejärel ei usutud, et Perlitz on võigastes seksuaalkuritegudes süüdi.

Alles siis, kui üks USA vabatahtlik avastas, et kooli vanemad poisid vägistavad nooremaid, hakati juhtunut uurima. Samas kooli direktor ei tahtnud ka siis otsustavaid samme astuda ning alles 2009. aasta septembris jõuti Perlitzi vahistamiseni.

Mees eitas süüdistusi, kuid tunnistas lõpuks seksuaalakti toimepanekut kaheksa alaealisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles