Hispaania politsei avastas mitusada kilo mööblisse peidetud kokaiinipastat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Hispaania politsei leidis Peruust saabunud lastist 210 kilogrammi mööbli sisse peidetud kokaiinipastat, teatasid täna korrakaitsjad.

Kokaiinipasta, mida kasutatakse kokaiinipulbri valmistamiseks, leiti Barcelonasse meritsi saabunud ja mitmesse lähedalasuvasse laohoonesse transporditud lastist, seisis politsei avalduses.

Korravalvurid kokaiinikoguse kaubanduslikku väärtust ei hinnanud, öeldes vaid, et pasta hulk oli piisav ühe tonni kokaiini valmistamiseks.

Narkokaubitsejate võrku kahtlustatakse vaesunud inimeste värbamises, kes saadeti Peruusse, kus nad elasid mitu kuud sündikaadi kulul töötamist teeseldes ja naasid seejärel Hispaaniasse.

«Kui organisatsioon kavandas nende inimeste Hispaaniasse tagasi saatmist, said nad ülesandeks peita uimastid mööbli sisse, mis kuulusid Peruus viibides nende koduse sisustuse hulka,» lisati teates.

«Plaan nägi ette isikute saabumist Hispaaniasse lennukiga ning mööbli meritsi konteinerites kohaletoimetamist. Konteinerid saadeti Barcelonas eri laopaikadesse, kust kuritegeliku rühmituse liikmed pidid need üles korjama.» 

Vahistatute seas on Colombia, Kuuba, Peruu, Hispaania ja Maroko kodanikke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles