Ida-Soomes otsitakse põhjusi Vene kodanike rohketele autoõnnetustele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto talvisel kõrvalteel
Soome politseiauto talvisel kõrvalteel Foto: Soome politsei

Ida-Soome ametnikke teeb murelikuks Vene autojuhtide põhjustatud liiklusõnnetuste rohkus.

Viimase kuu jooksul on juhtunud seitse venelaste põhjustatud rasket autoõnnetust, kirjutab Savon Sanomat.

Detsembris-jaanuaris sai kolmes Vene numbrimärgiga auto põhjustatud õnnetuses surma kokku kuus inimest. Lisaks juhtus nendega veel neli õnnetust, kuid neis keegi surma ei saanud.

Ühist nimetajat ohvritega lõppenud õnnetustel pole. Osa Põhja-Savo õnnetustest ja ohtlikest situatsioonidest on juhtunud siis, kui turistist autojuht on vaadanud kaarti või uurinud GPS-navigaatorit ning üritanud leida õiget teed.

Kõige raskemad õnnetused juhtuvad aga lumistel ja libedatel põhiteedel.

«Venelasi sõidab Ida-Soomes eriti palju ringi jõulude ja kolmekuningapäeva vahel. Õnnetused on juhtunud halbade liiklustingimuste ajal, kuid eks ka Venemaal on lund ja talv,» ütles Kuopio maanteepolitsei komissar Petri Pahkin.

Ida-Soome teedel on väga palju Vene autojuhte ja nende seas on erineva sõidustiiliga inimesi. «Ilma talverehvideta Soome ei saa. See on selge. Vene sõidukultuuri kuulub sageli see, et sõidetakse teistele liiklejatele lähemal kui Soomes tavaks. Libedal teel tähendab see võimalikku avariiohtu,» rääkis Kouvola ülemkomissar Jari Strengell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles