USA diplomaati süüdistatakse Pakistanis topeltmõrvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani meeleavaldused USA diplomaadi Raymond Davise vastu.
Pakistani meeleavaldused USA diplomaadi Raymond Davise vastu. Foto: SCANPIX

USA saatkonnatöötajat süüdistatakse Pakistanis kahe inimese tapmises ning Pakistani kohus otsustas meest veel kaheksa päeva kinni pidada.

Raymond Davis tappis jaanuari lõpus kaks Pakistani poissi, kui sõitis autoga Islamabadis Kartaba Chawki piirkonnas. Ameeriklast ründasid kaks mootorrattal sõitnud poissi ja üritasid teda röövida, teatas politseiametnik Faisal Rana. Ameeriklane tulistas seepeale mõlemat poissi.

USA saatkond kaitses Davist. «Diplomaat tegutses enesekaitseks, kui kaks relvastatud meest temaga silmitsi seisid,» teatas saatkond, ilma Davise nime nimetamata. «Diplomaadil oli igati põhjust arvata, et relvastatud mehed kavatsevad talle füüsiliselt viga teha.»

Samad kurjategijad olid paar minutit varem samas kohas relvaga ähvardades röövinud ka ühte Pakistani kodanikku, teatas saatkond. Ühtlasi lisati, et tapetud mehi oli varem kriminaalkorras karistatud.

Diplomaadi vahistamine rikub Viini konventsiooni, millele Pakistan on alla kirjutanud.

Poiste pered edastasid pärast tulistamist politseile kaebuse saatkonnatöötaja vastu, süüdistades teda mõrvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles