Jeemeni vaherahu lõppes uute õhurünnakutega (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia hävituslennuk.
Saudi Araabia hävituslennuk. Foto: AP/Scanpix

Saudi Araabia juhitav koalitsioon alustas täna pärast kolmepäevast vaherahu uuesti õhurünnakuid Jeemenis, mässuliste võrgulehe andmeil sooritati pealinnas Sanaas ühtekokku üheksa õhulööki.

ÜRO erisaadik Jeemenis Ismail Ould Cheikh Ahmed kutsus relvarahu tulutult veel vähemalt 72 tunni võrra pikendama. Tema sõnul õnnestus ÜROl jätkuvatest lahingutest hoolimata toimetada abi piirkondadesse, kuhu varem ei pääsenud.

Jeemeni sõjas on hukkunud ligi 6900 inimest, kolm miljonit on sunnitud oma kodudest lahkuma ja veel enam vajab toiduabi. Nüüd lõppenud relvarahu on juba kuues alates möödunud aasta märtsist, mil Saudi Araabia koalitsioon alustas rünnakuid, et tõrjuda huthi šiiitlikud mässulised Sanaast välja.

Jeemeni konfliktis on vastamisi rahvusvaheliselt tunnustatud presidendile Abedrabbo Mansour Hadile lojaalsed jõud – mida toetab Saudi Araabia juhitav koalitsioon – ning šiiitlikud huthid ja nendega liidus olevad ekspresident Ali Abdullah Saleh'le lojaalsed väed.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles