USA vanglas kestab pantvangidraama, põhjuste seas on Donald Trump (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs võtsid Delaware'i osariigi ühe vangla kinnipeetavad eile pantvangi neli valvurit, kellest kaks on vabastatud, teatasid võimud.

Praegu jätkuv olukord leiab aset Smyrnas asuvas James T. Vaughni nimelises vanglas. Üks pantvang vabastati kohaliku aja järgi eile pärastlõunal ja teine mõned tunnid hiljem. Läbirääkimised ülejäänud kahe vangivalvuri vabastamiseks kestavad.

Esialgseil andmeil sai vahejuhtum alguse umbes kell 10.30 hommikul, kui rajatise C-tiivas olnud valvur kutsus raadio kaudu abi, ütles Delaware'i politsei pressiesindaja Richard Bratz. Talle läks appi kolm valvurit, kes võeti pantvangi, lisas ta.

Vangla C-tiivas elab umbes sada kinnipeetavat, õhtu jooksul toimetati tiivast välja 27 kinnipeetavat, ütles Delaware'i ohutus- ja sisejulgeolekuameti töötaja Robert Coupe. Tema sõnul on võimud pantvangivõtjatega kontaktis.

Võimude sõnul ei tea nad võimu ülevõtmise dünaamikat ega seda, kas kahte valvurit hoitakse kinni vastu nende tahtmist.

Kohaliku päevalehe The News Journal teatel ütlesid vangid neile kahes telefonikõnes, et valvurid võeti kinni mure tõttu vangide kohtlemise ja USA juhtkonna pärast. Põhjuste seas on Donald Trump, ütlesid vangid. «Kõik mis ta tegi. Kõik need asjad, mida ta praegu teeb. Teame, et institutsioon muutub halvemuse suunas.»

James T. Vaughni-nimeline vangla on Delaware'i suurim meestevangla, kus elab ligikaudu 2500 kinnipeetavat ja töötab 1500 inimest.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles