Trumpi julgeolekunõunik võis Vene propagandakanalilt raha saades seadust rikkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja riikliku julgeoleku nõunik Mike Flynn.
Valge Maja riikliku julgeoleku nõunik Mike Flynn. Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

USA demokraadid viitasid võimalusele, et Valge Maja riikliku julgeoleku nõunik Mike Flynn rikkus seadust, võttes Vene riiklikult telekanalilt RT raha president Vladimir Putini peol osalemise eest.

Kongressi esindajatekoja kuue komisjoni mõjuvõimsad demokraatidest liikmed nõuavad kirjas Pentagonile dokumente, mis näitavad, et Flynni võttis pärast USA armeest erruminekut 2014. aastal Vene valitsuse propagandakanalilt raha.

Demokraatide väitel ei luba USA seadused  ja Pentagoni reeglid, mis kehtivad ka erusõjaväelaste kohta, välisriikide valitsuselt otse või kaudselt raha vastu võtta.

Flynn esines pärast erruminekut korduvalt kommentaatorita RT-s ja ta ise on öelnud, et sai raha 2015. aasta detsembris telekanali galaõhtusöögil osalemise eest ja istus seal Putini lauas.

Flynni kolmekümneaastase sõjaväekarjääri viimane ametikoht oli kaitseluureagentuuri direktor.

President Donald Trump valis ta oma julgeolekunõunikuks hoolimata tugevast kriitikast tema väidetavate sidemete tõttu Moskvaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles